jobbskatteavdrag.se

Mathias Sundins blogg noterade jag inlägget om webbplatsen jobbskatteavdrag. En sida som har satts ihop av en man vid namn Harald Klomp. Efter att ha läst Mathias inlägg kunde jag ju inte låta bli att surfa in på sidan jobbskatteavdrag.se. Vilken sida. Den borde banne mig vara obligatorisk att besöka för alla som arbetar i Sverige… Som upplysning och information, det vi i alliansen har varit sämst på vad gäller jobbskatteavdraget.
Ja, ja, jag gör väl mitt för att sprida sidans förträfflighet vidare. Gör ett besök du också. Nu. Och förbluffas över vad jobbskatteavdraget faktiskt har gjort. Sen kan vi ju diskutera hur många avgiftshöjningar som måste till för att kompensera hela avdraget, för dit har vi en bra bit kvar.

Annonser

12 Responses to jobbskatteavdrag.se

 1. Mikael Persson skriver:

  jag läste om detta på gunnar axéns blogg.
  http://gunnaraxen.blogspot.com/

 2. Mattias Thuresson skriver:

  Svenska Dagbladets ledarsida skriver också om detta idag: ”Alliansen ska ha all heder av skattesänkningarna, men varför i all världen har man inte gjort på två år vad Harald Klomp åstadkom på en julhelg?”

 3. ebbabusch skriver:

  Instämmer verkligen! Killen tillhör ju till och med Alliansen så det är ju verkligen synd att man inte fått till stånd detta tidigare.

  Kolla mitt inlägg ifrågan: http://ebbabusch.wordpress.com/2009/01/08/kristdemokraten-harald-klomp-jobbskatteavdragse/

 4. Rikard skriver:

  Fasen Micke, och så tipsade du inte mig? :)

  Och visst är det så, Mattias och ebbabusch. Alliansen borde byta PR-firma. Vi säljer vår politik för dåligt.

 5. Mikael Persson skriver:

  Rikard, vi kan väl visa att vi medlemmar är bättre än RO på marknadsföring och PR. Det kan ju inte vara så svårt ;)

  Vi kan ju fortsätta att kommunicera med medborgarna och medlemmarna i viktiga frågor så slår vi RO med hästlänger, utan att behöva ändra på oss.

 6. Seriös skattebetalare skriver:

  Det verkar som att alliansen är för en kraftig montering av det skattefinansierade världsfärdsamhälle som en gång i tiden har varit i världsklass. Det verkar som att regeringen inte inser faktiskt att regeringen är även skattefinansierad som har totalt glömt bort att det skattefinansierade världsfärdsamhälle som en gång i tiden har varit i världsklass och har inget intresse att sträva åter tillbaka till världsklassnivå. Det låter bra för dem som har jobbet kvar i, men de verkar vara totalt blinda för att se sambandet mellan den skatt som leder till pengar som ska finansiera personalernas lön, arbetsmiljö mer mera inom barnomsorgen, hälso – och sjukvården, polisen, skolor på olika nivåer, brandmännen, parkarbetarna, socialarbetarna, domstolarna, den subventionerade priserna hos tandläkaren, bussbiljetten, kommunala bussbiljetten, teatern, museum, kommunala och regionala transportmöjligheter, mjölighet att låna gratis böcker i de olika biblioteken som finns runt om i Sverige med mera. Detta har redan gett negativa effekter som innebär lett till att personal inom världsfärdsamhälle har blivit avskedade på grund av det finns inga pengar till deras löner och det är svårt för dem att hitta nya jobb för att det finns inga kvar för att svenska folket har längre inte råd att finansiera. Hur blir det med de skattefinansierade pensionerna? Min mamma hade rätt att när jag går i pension finns det inga pengar kvar därför måste jag pension spara själv- ska vi ha det så?

  Ska detta sluta till som det är i USA att folk har inte råd med en sjukvårdsförsäkring och göra som en man på nyheterna sade: Jag har inte råd med en sjukvårdsförsäkring, därför har jag inte råd en att söka upp sjukvården för min sår på armen. Han fick sy själv såret med hjälp av en kompis som pluggar till läkare.

  Svenska folket är för naivt och handlingsförlamade som har lett till att de inte drar nytta av sin yttrandefrihet som är deras rättighet som kan innebär konkret att demonstrerar utanför statsministerns och finansministerns kontor och ropa högt att de är emot en kraftig montering av det skattefinansierade världsfärdsamhälle och kräva tillbaka ett världsfärdsamhälle i världsklass.

 7. Rikard skriver:

  Av de saker du räknar upp är det väl bara polisen, domstolsväsendet och vissa museer som är statligt finansierade, resten drivs med kommunala medel. Alliansregeringens jobbskatteavdrag är ett statligt avdrag som inte påverkar de kommunala skatteintäkterna.

 8. Seriös skattebetalare skriver:

  De kommunala medlen är pengar som kommer från skatten som skattebetalarna betalar genom tex. lön och konsumtion.

  Sjukhusen är på reigonal eller landstingsinivå!

  Jag har sökt jobb inom det offentliga sektorn med svar att de finns inga medel att anställa. När de lade publicerade jobbannonsen då fanns det pengar, men sedan fick de göra en så kallas omorganisation.
  Detta beror på en komibation av den ekonomiska krisen och skattesäkningar. Folk står ju där döva och blinda inför statsminístern och finansminsterns.

 9. Rikard skriver:

  Jo, men landstingsskatten är en del av kommunalskatten…

 10. Seriös skattebetalare skriver:

  Jag köper inte politikernas argument för att de kan lova en sak och sedan behöver dom inte hålla det. Dessutom måste man kritiskt granska vad dom säger för att verkligen förstår vad de säger och vilka konsekvenser det kan ge. En annan har varit med om sjukvården och poltikernas hänsynslösa hantering av finanseringen och utan någon verklighets baserad insikt över de verksamheter de bedriver.

 11. Seriös skattebetalare skriver:

  Kära Rikard Ståhl,

  Min rekommendation är att gå ut ur ditt och ta med dina kollegor som är beslutsfattare kontor. Följ med i sjukvårds personalen dagliga arbete i et par veckor Då får du se hur illa det ser ut. Det faktiskt inte personalen det är fel på, det är beslutsfattarnas bristande inkompetens i budget hantering och planering.

  Jag slutade att arbeta som undersköterska efter 15 år med en bredd erfarenhet inom sjukvården för att det har gått för långt med nedskärningarna. Jag orkade inte att jobba ofta övertid, extra arbete i syfte att täcka upp dygnet runt bemanningen när kollegorna när de är sjuka och på en arbetsplats hade dom inte ens råd med papper och penna när man ville skriva upp sina arbetstider: Kollegan sade: Du det är hård valuta på papper och pennor här: Jag kommer aldrig att glömma ”hård valuta på papper och pennor”. Det hjälper inte att säga åt oss: Stressa mindre —patienterna blir inte friskare och inte mindre och inte yngre.

  Ni sliter ut oss både mentalt och fysiskt utan ens en belöning för gott arbete från beslutsfattarna. Mormor och morfar var en av dom som arbetade hårt för att skapa och bygga upp det svenska samhället och de lyckades att få upp det till världsklass. Sedan kom det hänsynslösa, respektlösa och inkompetenta makthavare som ned monterar hela världsfärd samhället till vilket pris som helst. Vad håller de på med? Finns det inga gränser?

  Detta är sant och så ser det ut ser ut idag!

  Vänliga hälsningar

  fd undersköterska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: